Projecten

Centrum Amsterdamse Bos

Een bijzonder stukje natuur, vlakbij snelwegen, vliegveld en de metropool Amsterdam. Jaarlijks trekt het ruim 4 miljoen bezoekers. Om die recreanten en natuurvorsers, jong en oud, wegwijs te maken in het Amsterdamse Bos, werd het hoofdentreegebied voorzien van een splinternieuw bezoekerscentrum.

Gunnar Daan Doeke van Wieren Architecten uit Burdaard ontwierp een ovalen gebouw met buitengevels van hout en metaal, dat mooi past in het decor van het bos. Twee markante gebouwen met prachtig geboetseerde ovale vormen en buitengevels van hout en glas liggen op de kop van de Bosbaanweg. De unieke hoofddraagconstructies bestaan uit staal, betonnen vloeren en stabiliteitswanden.

Voor de realisatie van het ontwerp van het Friese architectenbureau werd aannemer Haring & Van Wiegen ingeschakeld. Het bedrijf uit Nibbixwoud startte met de bouw van het bezoekerscentrum waarvan de balie openstaat voor alle vragen, informatie, plattegronden en routefolders. Gehuisvest zijn er een bezoekerscentrum en een horecagelegenheid.

+FEITEN

Opdrachtgever: Dienst Amsterdam Beheer/Amsterdamse Bos

Aannemer: Haring & van Wichen

Ontwerp: Gunnar Daan Doeke van Wieren

Uitvoering: The Contractors

Interieur: Horstermeer Interieuren