Projecten

SID LEE Collective Amsterdam

Sid Lee Collective Amsterdam opende 20 november haar deuren in de Pijp. Het is de eerste Europese vestiging van het Canadese marketing bureau en heeft naast een kantoor ook een winkel, een galerie en een bistro.

De oorsprong van het bureau ligt in de architectuur, interior- en industrial design, reclame en kunst en heeft een heel duidelijk doel: Push creative in a comercial environment. Sid Lee Collective wil een platform zijn voor jong creatief talent, al dan niet aangesloten bij het bureau.

In de galerie is ruimte voor Nederlandse kunstenaars en creatieven om hun werk te exposeren en te verkopen. Persbureau Karel & Sjaak is in de arm genomen om op te treden als curator. Daarnaast is werk te zien van Canadese kunstenaars, uiteenlopend van de modeontwerpen van Melinda Santillan-Moreno en de albums van Turbo Recordings, tot de illustraties van Team Macho. Dit collectief, bestaande uit voormalige studenten van Toronto’s Sheridan College, werkt gezamenlijk, al improviserend aan hun tekeningen. Het levert in stijl divers uiteenlopende, kleurrijke manifesten op, die tussen de lijntjes door het commerciële aspect van de reclamewereld op de hak nemen.

+FEITEN

Aannemer: The Contractors

Architect: Workshop Architecture + Design