Referenties

Benthem Crouwel, Amsterdam

Benthem Crouwel Architecten is een Nederlands architectenbureau, in 1979 opgericht door Jan Benthem en Mels Crouwel. Het invloedrijke bureau heeft aan vele projecten meegewerkt, waaronder Schiphol (Masterplan 1988–2003 en Schiphol Centrum 2000), de Malietoren in Den Haag (1996) en het Anne Frankhuis in Amsterdam (1999). Belangrijke projecten waar Benthem Crouwel aan meewerkt(e) zijn onder meer de Noord-Zuidlijn en de vernieuwing van Centraal Station te Amsterdam, de OV-Terminal Utrecht, station Rotterdam Centraal, station Den Haag Centraal, het Stedelijk Museum in Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam.

Betrokken project The Contractors:

Architectenbureau Schulze & Van Dijk, Almere

Toen rond 1996 de eerste plannen tot behoud van het Olympisch Stadion bekend werden, zagen Jaap van Dijk, Xander Bueno de Mesquita, Georgy en Philippe Bédier de Prairie kansen om een lang gekoesterde horecawens te realiseren: een gelegenheid die van vroeg tot laat bruist van de activiteiten. Samen met de architecten Schulze en Van Dijk werd gekozen voor een moderne styling en inrichting in de geest van de oorspronkelijke architect van het Olympisch Stadion Jan Wils en van tijdgenoten als Charles Eames en Frank Lloyd Wright.

Betrokken project The Contractors:

Jen Alkema Architect & Associates, Amsterdam

Jen Alkema volgde zijn opleiding aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en behaalde in 1995 de eindronde voor de Prix de Rome. In datzelfde jaar begon hij zijn eigen bureau en vanaf dat moment kwam alles in een stroomversnelling. Zijn talent werd al snel opgemerkt en inmiddels dringt Alkema door tot de internationale top.

Betrokken project The Contractors:

Hillen & Roosen, Amsterdam

Hillen & Roosen is in 1899 opgericht in Amsterdam. Het is een zelfstandig bouw- en ontwikkelingsbedrijf met projecten in heel Nederland en met enorme ervaring op het gebied van ontwikkeling, utiliteitsbouw, woningbouw, restauratie, renovatie en onderhoud. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam-Buitenveldert.

Betrokken project The Contractors:

Koninklijke BAM Groep, Amsterdam

Koninklijke BAM Groep behoort tot de grootste bouwondernemingen van Europa. Het concern is marktleider in Nederland en neemt in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België, Duitsland en de Verenigde Staten sterke marktposities in. BAM voert wereldwijd projecten uit in meer dan dertig landen.

Betrokken project The Contractors:

Heijmans IBC Bouw, Elst

Heijmans is in Nederland een grote beursgenoteerde onderneming in vastgoed, bouw en infra. Buiten Nederland is Heijmans actief in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Heijmans wil haar leidende positie in de kernactiviteiten – vastgoed, bouw en infra – versterken met vernieuwend ondernemerschap. Het bedrijf is eigentijds en vooruitstrevend, ambitieus, proactief en gericht op kansen.

Betrokken project The Contractors:

Concrete architectural associates bv, Amsterdam

Jong, ondernemend en uitdagend. Dat zijn de trefwoorden die van toepassing zijn op Concrete. Het vooruitstrevende architectenbureau ontwierp retailconcepten voor onder meer Australian, Juicy Details, Mendo, Coffee Company, Laundry Industry, Rituals, Laitresse en Bag. Ook veel hotels en restaurants, waaronder Vyne, Supperclub, The Mansion, Citizin M (beeld), Nevy, Soap, Hotel Uberfluss en Café Bep, ontkwamen niet aan de scheppende gedachtespinsels van Concrete. Interieurtechnisch verantwoordelijk was Concrete ook voor het Mercedes Benz Museum, Centraal Museum Utrecht, Van Gogh Amsterdam, de Singapore pool bar, VBat, Westerkaap en Nijenrode. Concrete gelooft in een uiterst consequente uitvoering van haar ideeën en dit resulteert in een werkwijze met een cross-over van architectuur, reclame, inventiviteit en creativiteit.

Betrokken project The Contractors:

SID LEE Collective Amsterdam

Sid Lee Collective Amsterdam opende 20 november haar deuren in de Pijp. Het is de eerste Europese vestiging van het Canadese marketing bureau en heeft naast een kantoor ook een winkel, een galerie en een bistro.

De oorsprong van het bureau ligt in de architectuur, interior- en industrial design, reclame en kunst en heeft een heel duidelijk doel: Push creative in a comercial environment. Sid Lee Collective wil een platform zijn voor jong creatief talent, al dan niet aangesloten bij het bureau.

In de galerie is ruimte voor Nederlandse kunstenaars en creatieven om hun werk te exposeren en te verkopen. Persbureau Karel & Sjaak is in de arm genomen om op te treden als curator. Daarnaast is werk te zien van Canadese kunstenaars, uiteenlopend van de modeontwerpen van Melinda Santillan-Moreno en de albums van Turbo Recordings, tot de illustraties van Team Macho. Dit collectief, bestaande uit voormalige studenten van Toronto’s Sheridan College, werkt gezamenlijk, al improviserend aan hun tekeningen. Het levert in stijl divers uiteenlopende, kleurrijke manifesten op, die tussen de lijntjes door het commerciële aspect van de reclamewereld op de hak nemen.

Horstermeer Interieuren

In samenwerking met opdrachtgevers, architecten en ontwerpers realiseert Horstermeer Interieuren een breed spectrum van projecten.

Internationale tendensen worden vertaald in spraakmakende projecten. Flexibiliteit is daarbij een centraal thema. En: veel ondernemers kiezen voor een turn-key project. Dat betekent heel wat ondernemerszorgen minder…

De ondernemer moet een heldere, eigentijdse visie bezitten. Succes bepalende elementen zijn vooral de bedrijfslocatie en ook van groot belang, in elk segment, is de uitstraling en de ambiance. Deze eigen identiteit bepalen in hoge mate het uiteindelijke rendement van een onderneming. Horstermeer Interieuren heeft al vele jaren ervaring in de realisatie van projecten.

Betrokken project The Contractors:

Ballast Nedam

Ballast Nedam is actief in het totale bouwproces: van initiatieffase en projectfinanciering tot en met het onderhoud na de oplevering. Het bedrijf is in de eerste plaats gericht op de Nederlandse markt en is daarnaast beperkt actief in het buitenland. Ballast Nedam kent een platte organisatiestructuur met eigen gespreide verantwoordelijkheid binnen de verschillende werkmaatschappijen. In 2006 werd een omzet gerealiseerd van 1,31 miljard euro, waarvan bijna 90% in Nederland. De onderneming heeft circa 3700 medewerkers. De aandelen van Ballast Nedam zijn genoteerd aan Euronext Amsterdam Small cap Index.

Betrokken project The Contractors:

Rappange & Partners Architecten, Amsterdam

Vanaf de oprichting heeft men van restauratie van monumenten van velerlei aard, zoals kerken, kastelen, woonhuizen, kantoren en landgoederen, een specialisatie gemaakt. Aan de werkzaamheden op dit specifieke terrein ligt een idee ten grondslag: oude, emotionele en kunsthistorische waarden dienen behouden te blijven. Kapitaalvernietiging door hergebruik van gebouwen wordt zoveel mogelijk voorkomen.

Betrokken project The Contractors:

Kwekerij de Limieten, Huizen

Kwekerij de Limieten, dé inspiratiebron voor tuinliefhebbers zonder geduld. Bij de Limieten kunt u uw tuinwensen direct vertalen in een bijzondere tuin. Ze zijn gespecialiseerd in prachtige, volwassen bomen en struiken, in unieke soorten en snoeivormen.

De Limieten is meer dan een kwekerij. Door de gebundelde krachten van de kwekerij, de hoveniersafdeling en de eigen tuinontwerpster kunnen zij uw complete tuin verzorgen: van advies en ontwerp, tot aanleg en onderhoud. Op de website vindt u een overzicht van al hun diensten en een indruk van het assortiment. Laat u inspireren!